Фільтр

Ціна

40 грн - 555560 грн

Висота габаритна (мм)

255 - 1980

Ширина габаритна (мм)

300 - 1230

Глибина габаритна (мм)

390 - 840

Клас зламостійкості

Касовий відсік

Навантаження на полицю

Кількість секцій

Кількість зон зберігання

Шафи металеві для документів

Підкатегорії

  • Архівні шафи металеві офісні

    Архівні шафи металеві - великий вибір та низькі ціни

    Не дивлячись на те, що в даний час значно збільшилася кількість електронного документообігу та листування, питання розміщення паперових документів та архівів залишається актуальним. Багато підприємств зобов'язані використовувати для зберігання своїх паперів вогнетривкі вогнестійкі шафи. Це особливо стосується державних підприємств, нотаріальних контор, казначейства, та ін. Для організації зберігання й раціонального розміщення документів в папках або коробках призначені металеві офісні шафи. Крім того, архівні шафи металеві можуть використовуватися для зберігання будь-яких товарів або виробів.

    Різний обсяг документів - металева архівна шафа необхідного розміру

    В залежності від роду діяльності конкретного підприємства, обсягу паперової документації в асортименті підприємства БАНКСПЕЦЗАХИСТ можна підібрати канцелярську / архівну шафу потрібного розміру.
    -  Архівні шафи металеві бухгалтерські висотою до 1000 мм.
    - Архівні шафи конторські можуть бути різної ширини - до 1200 мм, що дасть можливість оптимально підібрати під необхідну кількість паперів. Залежно від ширини металеві шафи для паперів випускаються одностулковими і двостулковими. Шафи такої модифікації можуть бути використані як додаткові секції (антресолі) при виникненні необхідності додаткової площі для зберігання.
    - Архівні шафи металеві конторські висотою до 2000мм. Даний тип шаф передбачає зберігання великої кількості документів. Як і шафи висотою до 1000мм, шафи для документів можуть бути одностулковими або двостулковими.

    На чому зупинити свій вибір - архівна шафа металева - розбірна або суцільнозварна?

    Щоб правильно вибрати металеву шафу архівну необхідно визначитися - яку вагу планується розміщуватися на одній полиці. Якщо розподілене навантаження складає до 60 кг на полицю, в такому випадку можна вибрати збірно-розбірну металеву шафу. Якщо вага на полицю передбачається більше, то металева шафа повинна бути суцільнозварна. Крім того, при виборі шафи необхідно враховувати місто експлуатації. Фінансові витрати на доставку архівної шафи в зібраному вигляді можуть бути істотними. Збірно-розбірні архівні металеві шафи легко збираються відповідно до інструкції і не вимагають спеціальних інструментів або навчання персоналу.

    Що надійніше ключовий або електронний кодовий замок на дверях металевої архівної шафи?

    Відповідь дуже проста. Вони однакові по надійності. Електронний кодовий замок - це зручність у користуванні, немає необхідності ховати ключ або побоюватися за його втрату. Електронний замок може відкрити співробітник, що знає кодову комбінацію, і має доступ до вмісту. Ключовий замок комплектується двома ключами.

    Шафи канцелярські металеві - безпека і зручність

    Всі моделі шаф бухгалтерських, представлених на сайті підприємства БАНКСПЕЦЗАХИСТ мають надійну і стійку конструкцію. Полиці для документів або архівних коробок можна регулювати по висоті (в суцільнозварних шафах - ні). Крім того, передбачена можливість установки додаткових полиць. Фарбування шаф - безпечне для здоров'я людей порошкове зносостійке покриття. Фарба відповідає вимогам чинного санітарного законодавства України.

    Металеві шафи архівні як оптимізація робочого простору офісу

    Шафи архівні металеві конторські висотою до 1000 мм мають можливість установки один на інший. Таке технічне рішення розділяє зони зберігання документів. Кожна секція закривається на окремий замок. Це зручно, якщо шафою користуються два співробітника. Якщо в приміщення залишається простір невеликої ширини, можна встановити шафи шириною 450 або 600 мм.

    Архівні металеві шафи для відділу кадрів

    Для зручного зберігання і розміщення особистих справ і трудових книжок в одному місці, нашим підприємством пропонуються архівні шафи офісні комбіновані. Основна відмінність від пропонованих раніше конторських шаф - це одночасна установка в металеву шафу полиць для папок, ящиків для трудових книжок, висувних рамок для підвісних файлів (зберігання особистих справ).

    В асортименті підприємства БАНКСПЕЦЗАХИСТ представлені металеві шафи для зберігання картотек, трудових книжок, креслень.

    Ми пропонуємо металеві шафи для документів за ціною виробника з якісних матеріалів, що гарантує їх надійність. Канцелярські шафи поставляються в зібраному або розібраному вигляді в упаковці і кресленням збирання.

  • Файлові шафи картотечні А4

    Файлові шафи картотечні формату А4

    Як не парадоксально це звучить, при купівлі файлової картотечної шафи для документів формату А4, споживач не витрачає гроші, а зберігає їх. У собівартості будь-якого кінцевого продукту найбільша витратна складова, це зарплата персоналу. Фонд заробітної плати обкладається масою податків - податок на доходи фізичних осіб (ПДФО), відрахування до фонду соціального страхування та пенсійного фонду, військовий збір. Навіть ПДВ опосередковано збільшується завдяки нарахуваннях заробітної плати. Тому будь-яка дія, спрямована проти НЕ продуктивних втрат робочого часу призводить до економії коштів підприємства. Саме це відбувається при покупці металевих файлових картотек формату А4.

    Велика частина діловодства побудована на обігу документів на папері формату А4. За статистикою, 30% робочого часу співробітників офісів витрачається на пошук необхідних документів. Ще більше часу втрачається в разі необхідності відновлення загублених, вкрадених або пошкоджених документів. Шафи металеві файлові - це унікальне поєднання надійності та зручності зберігання документів з їх архівацією та обробкою. У картотечних шафах документи формату А4 зберігаються в підвісних файлових папках, які забезпечують швидкий доступ до вмісту згідно класифікаторів. Досвідчені користувачі розставляють пластикові класифікатори на підвісних папках зі зміщенням один щодо одного, для того, щоб вони охоплювалися одним поглядом на всю глибину ящика файлової шафи.

    Крім зручності організації документу обороту, файлові картотеки забезпечують безпеку зберігання документів формату А4. Залежно від конструкції файлового шафи, він може використовуватися для простого зберігання документів, протидії крадіжці зі зломом або для захисту від пожежі. Таким чином, картотеки можна умовно розділити на класи - металеві файлові шафи А4, протизламні файлові картотеки і вогнестійкі шафи файлові.

    Шафи картотечні формату А4 можуть комплектуватися різною кількістю висувних ящиків - від одного до п'яти штук.

    В залежності від ширини картотечних шаф, документи всередині висувних ящиків можуть розташовуватися в один або два ряди.

    Файлові папки для документів формату А4 можуть мати різні розміри у різних виробників. Тому при покупці металевого картотечного шафи підвісні файлові папки підбираються для цієї конкретної моделі. Конструкція деяких моделей файлових картотек дозволяє адаптувати внутрішні розміри висувних ящиків для підвісних файлів декількох типорозмірів.

    Замикання висувних ящиків металевих файлових картотечних шаф А4, зазвичай виконується за допомогою ключових центральних замків (один замок закриває відразу усі ящики). Існують моделі металевих картотек, для замикання яких використовуються кодові замки.

    Для захисту файлових шаф від перекидання, їх конструкція передбачає блокувальний механізм, який дозволить висувати одночасно більше одного ящика.

    Важливим елементом картотечних файлових шаф формату А4 є направляючі висувних ящиків. Сучасні конструкції телескопічних направляючих дозволяють забезпечити повне висування ящиків з корпусу файлового шафи, що забезпечує повний доступ до документів.

    Направляючі різних моделей металевих картотечних шаф можуть відрізнятися по допустимому навантаженні на висувні ящики. Цей показник вказується в паспорті продукції і на нього обов'язково необхідно звернути увагу при покупівлі шафи.

    Металеві файлові шафи для зберігання документів можуть мати зварену або збірно-розбірну конструкцію. В останньому випадку їх зручніше транспортувати - дешевше перевезення і краще захист від пошкоджень. Збирання файлових шаф виконується згідно з інструкцією в паспорті та не вимагає наявності спеціальних інструментів

    До декоративного покриття файлових шаф пред'являються дуже високі вимоги. Воно повинно забезпечити естетичний зовнішній вигляд та захист поверхні картотек від пошкоджень і стирання. Кращим варіантом є порошкове полімерне покриття. Воно набуває особливої ​​міцності, якщо перед нанесенням порошку, поверхня металу файлових шаф піддалася процесу фосфатування. Найбільш яскравим прикладом продукції з таким захисним покриттям є картотечні файлові шафи моделі AFC.

    Крім формату А4, металеві файлові шафи випускаються і для документів інших розмірів - від А6 до А0. Дані види шаф представлені на цьому ж сайті у відповідному розділі: Шафи для трудових книжок, документів А5-А6, креслень А0-А1.

    Купити файлові картотечні шафи для зберігання документів формату А4 за ціною від виробника можна у нас в інтернет-магазині pod-zamkom.com .ua або за адресою м.Київ, вул. Дяченко 20-б, оф. 149 (Бортничі).

  • Шафи для трудових книжок/ документів А5-А6/ креслень А0-А1

    Шафи для трудових книжок, для документів формату А5-А6, для зберігання креслень формату А0-А1

    Не дивлячись на те, що велика частина діловодства підприємств в паперовому вигляді ведеться з використанням документів формату А4, найбільші складнощі виникають при обігу інших форматів - маленьких (А5 - А6) та великих (А0 - А1). Кращим рішення для зберігання та зручного використання документів формату А4 є придбання файлового картотечного шафи (більш докладніше ознайомитися з цією темою можна перейшовши за посиланням). Але навіть, якщо хтось вважатиме недоцільним придбання металевої файлової шафи А4, то, нехай і не найкращим, але можливим рішенням, може бути застосування папок - накопичувачів, папок - органайзерів та ін. Для документів форматів А5 - А6, та, особливо, А0 - А1, знайти прийнятне рішення замість використання спеціально призначених для цих цілей металевих картотечних шаф, значно складніше.

    Картотечні шафи для документів форматів А5 - А6 найчастіше використовуються для зберігання трудових книжок та/або індивідуальних карток (медичних, клієнтських та ін.). Металеві шафи для трудових книжок є невід'ємним атрибутом функціонування будь-якого підприємства з найманим персоналом. Картотечні шафи надають можливість безпечного зберігання та зручність доступу до вмісту. Висувні ящики забезпечують можливість швидкого вибору потрібної трудової книжки, її вилучення та повернення на місце. Ситуація із зберіганням та доступом медичних і клієнтських карток аналогічна. Інформація, що зберігається, потрапляє під дію Закону про захист персональних даних. Металеві шафи з висувними ящиками найкращим чином вирішують цю проблему.

    Металеві картотечні шафи для документів форматів А1 - А0 найчастіше використовуються для зберігання креслень. Жоден інший спосіб зберігання не забезпечує, одночасно, можливість не складати креслення, легкий доступ до них завдяки висувним ящикам та безпеку зберігання конфіденційної інформації. Металеві шафи для креслень не замінні, так само, з урахуванням складності відновлення втраченої інформації. На виробництво завжди передаються копії. У процесі використання на робочих місцях вони приходять в непридатність і повинні своєчасно замінюватись новими екземплярами. Тому зберігання оригіналів креслень в непошкодженому вигляді є дуже важливим завданням. Оригінали креслень так само використовуються для внесення та обліку конструкторами технічних правок і служать контрольними примірниками для перевірки актуальності технічної документації, виданої на робочі місця.

    Крім зручності організації документообігу, металеві картотеки форматів А5 -А6 та А0 - А1 забезпечують безпеку зберігання документів від зовнішніх несанкціонованих впливів. Залежно від конструкції картотечних шаф, вони можуть використовуватися для простого зберігання документів, протидії крадіжці зі зломом або для захисту від пожежі. Таким чином, картотеки можна умовно розділити на класи - металеві картотеки, зламостійкі та/або вогнестійкі шафи - докладніше тут за посиланням.

    Шафи для трудових книжок та креслень можуть комплектуватися різною кількістю висувних ящиків - від одного до п’яти.

    Залежно від ширини картотечних шаф, документи всередині висувних ящиків можуть розташовуватися в один або кілька рядів.

    Замикання висувних ящиків металевих картотечних шаф, зазвичай виконується за допомогою ключових центральних замків (один замок закриває відразу усі ящики). Існують моделі металевих картотек, для замикання яких використовуються кодові замки.

    Для захисту картотечних шаф від перекидання, їх конструкція передбачає блокувальний механізм, який не дозволяє висувати одночасно більше одного ящика.

    Важливим елементом картотечних шаф форматів А1 - А0 та А5 - А6 є направляючі висувних ящиків. Сучасні конструкції телескопічних направляючих дозволяють забезпечити повне висування ящиків з корпусу металевих шаф, що забезпечує повний доступ до документів. Направляючі різних моделей металевих картотечних шаф можуть відрізнятися по допустимому навантаженні на висувні ящики. Цей показник зазначається в паспорті на продукцію і на нього обов'язково необхідно звернути увагу при купівлі шаф.

    Металеві картотечні шафи для зберігання можуть мати зварену або збірну конструкцію. В останньому випадку їх зручніше транспортувати - дешевше перевезення та краще захист від пошкоджень при транспортуванні. Збирання шаф для трудових книжок та креслень виконується згідно з інструкцією в паспорті і не вимагає наявності спеціальних інструментів.

    До декоративного покриття картотечних шаф пред'являються дуже високі вимоги. Воно повинно забезпечити естетичний зовнішній вигляд і захист поверхні картотек від пошкоджень та стирання. Кращим варіантом є порошкове полімерне покриття. Воно набуває особливої міцності, якщо перед нанесенням порошку, поверхня металевих шаф піддалася процесу фосфатування. Найбільш яскравим прикладом продукції з таким захисним покриттям є металеві шафи для зберігання моделей AFC та SRM.

    Купити шкафи для трудових книжок, для документів формату А5-А6, металеві шафи для зберігання креслень формату А0-А1 по ціні від виробника в нашому інтернет-магазині pod-zamkom.com.ua або за адресою м. Київ, вул. Дяченко 20-б, оф. 149 (Бортничі).

  • Комбіновані шафи з роллетними дверима / купе / зі склом

    МЕТАЛЕВІ ШАФИ ДЛЯ ДОКУМЕНТІВ НЕСТАНДАРТНІ
    КУПЕ - З РОЛЕТНИМИ ДВЕРИМА - ЗІ СКЛОМ - КОМБІНОВАНІ

    Шафи металеві бухгалтерські зі звичайними дверцятами представлені в асортименті підприємства БАНКСПЕЦЗАХИСТ в великому асортименті. Виходячи з кількості збережених документів, їх обсягу можна вибрати шафу конторську різної висоти й ширини. Шафи канцелярські висотою до 1000мм встановлюються одина на одну, розділяючи зони зберігання папок в залежності від важливості, актуальності та частоти користування. При такому встановленні архівних шаф, співробітники користуються кожен своєю секцією. Це особливо зручно в приміщеннях, де обмежено корисний простір, а необхідність в окремих шафах зберігання документів є. Шафи металеві архівні чотирьохсекційні доповнюють цей асортимент і розраховані на чотирьох користувачів.

    Всі шафи металеві пофарбовані порошковою фарбою, що відповідає санітарно-гігієнічним вимогам законодавства України.

    У даному розділі представлені шафи металеві для паперів з дверима-купе, ролетними дверима, зі скляними дверима або в нестандартному виконанні.

    Шафи металеві архівні з дверима-купе
    Стильний дизайн
    Економія корисного робочого простору

    Шафи металеві бухгалтерські виготовляються з дверима-купе. Таке виконання дозволяє встановлювати металеві шафи для документів в вузьких проходах або кабінетах, де утруднено відкриття орних дверей або практично неможливо. При відкритті дверей вправо / вліво співробітник отримує доступ до документів, не заважаючи відкритими дверима і не загороджуючи прохід. На сайті можна підібрати шафи металеві для паперів різної ширини (від 900 мм до 1200 мм) і висоти. Як і шафи бухгалтерські з дверцятами, шафи з дверима купе висотою до 1000мм можна встановлювати один на інший. Шафи конторські у виконанні купи комплектуються металевими полицями, які можуть регулюватися по висоті. Шафи металеві для документів закриваються ключовими замками.

    Шафи металеві бухгалтерські з ролетними дверима
    Економне використання приміщення
    Сучасний зовнішній вигляд

    Для Замовників, які вважають за краще оригінальне рішення зовнішнього вигляду архівних металевих шаф, є можливість вибору шаф з ролетними дверима. Шафи металеві виглядають по-сучасному. Ролетні двері конторського шафи виготовлені з міцного пластику і закриваються за ключовою замок. В асортименті підприємства БАНКСПЕЦЗАХИСТ можна підібрати шафи шириною 1000мм або 1200 мм. Шафи архівні з ролетними дверима пофарбовані зносостійкого порошковою фарбою світло-сірого кольору. Шафи металеві для документів закриваються ключовим замком.

    Шафи металеві зі скляними дверима
    Прекрасне рішення для демонстрації виставкових зразків
    Захист від крадіжки

    Досить часто виникає необхідність демонстрації товару або виставкових зразків у приміщеннях, в які мають доступ сторонні люди . Для таких випадків прекрасно підійде шафа металевий зі скляними дверима. Зручно розташовані полки з можливістю їх регулювання по висоті дасть можливість розглянути зразки товару. Закриття шафи на ключовий замок запобіжить спроби крадіжок. Шафа металевий зі скляними дверима може використовуватися як аптечний або лабораторний для зберігання медикаментів, хімреактивів та ін.

    Завдяки продуманій установки скла за допомогою гумових ущільнювачів виключено деренчання скла при відкриття або закриття дверей шафи.

    Шафи металеві архівні комбіновані
    Шафи для одночасного зберігання документів будь-якого формату

    Дуже часто для систематизації документів різного формату виникає питання їх одночасного зберігання в одному металевій шафі. Особливо це актуально у відділах кадрів, медичних установах, ін.

    Сама назва «Архівні металеві шафи комбіновані» відповідає за їх функціональні можливості - комплектуватися полками, висувними ящиками, рамками під підвісні файли одночасно. Крім того, шафи металеві бухгалтерські комбіновані дають можливість користувачеві самому визначатися, скільки документів певного формату як зручніше систематизувати.

    На сайті БАНКСПЕЦЗАХИСТ представлені найбільш продавані варіанти комплектації комбінованих шаф. Завдяки продуманій установці полиць, висувних ящиків або рамок під підвісні папки, Замовник може індивідуально визначитися з необхідною кількістю перерахованого вище.

    Закривання шаф офісних нестандартних здійснюватися ключовим замком з підключення ригеля системи вгору / вниз.

    Ми пропонуємо металеві шафи для документів за ціною виробника з якісних матеріалів, що гарантує їх надійність. Канцелярські шафи поставляються в зібраному або розібраному вигляді в упаковці і кресленням збірки.

  • Вогнестійкі шафи сейфового типу

    Вгнестійкі шафи - як правильно вибрати вогнестійку шафу

    Вогнезламостійкі шафи - одні з найбільш універсальних моделей металевих меблів, які забезпечують високі захисні властивості. Вони об'єднують в собі кращі властивості вогнезламостійких сейфів, які захищають вміст від пожежі та крадіжки із застосуванням інструментів для злому та металевих шаф для документів, що мають великий корисний об'єм.

    Як визначають вогнестійкість шаф

    Вогнестійкість шаф визначається відповідно до діючої нормативної бази - за результатами незалежних випробувань з наступною сертифікацією серійної продукції на відповідність вимогам стандарту Євросоюзу ДСТУ EN 1047-1.

    Перший етап - проведення випробувань, під час яких визначається, як конкретний зразок (відібраний за випадковою ознакою) протидіє небезпечним факторам пожежі. Другий етап - сертифікація (поширення результатів випробувань на продукцію з ідентичними технічними характеристиками). Процес сертифікації спрямований на перевірку можливості виробника серійно випускати вогнетривкі архівні шафи, ідентичні випробуваному зразку.

    Під час випробувань протипожежна шафа проходить через складний набір випробувань небезпечними факторами пожежі:

    • поступовий нагрів вогнестійкої шафи сейфового типу з зовнішньої сторони по температурному графіку пожежі з вимірюванням температури всередині самої шафи;
    • повторне нагрівання вогнестіскої, з подальшим різким охолодженням водою та перевіркою цілісності конструкції - імітація гасіння пожежі;
    • падіння нагрітої протипожежної шафи з тестової висоти з оцінкою її працездатності після цього - імітація обвалення перекриття під час пожежі.

    Для проведення випробувань використовується спеціальне обладнання - печі великого розміру та стенди. З метою вимірювання температури в середині шафи сейфового типу встановлюються датчики температури. Основним критерієм, який визначається при випробуваннях, є інтервал часу, протягом якого температура всередині вогнестійкої шафи - сейфа не перевищила 170 градусів Цельсія (при більш високих температурах паперові документи пошкоджуються). За результатами випробувань вогнестійкій шафі – сейфу присвоюється клас вогнестійкості Р (в перекладі на кирилицю - Б - для зберігання паперів). У позначення також входять числа, що позначають часовий інтервал, виражений в хвилинах, під час якого шафа забезпечує безпечне зберігання вмісту. Всі представлені в даному розділі вогнестійкі шафи мають клас вогнестійкості 30Р. Це означає, що в разі пожежі протягом 30 хвилин температура всередині шафи не перевищить 170 градусів і паперові документи протягом цього часу не будуть пошкоджені.

    З викладеної вище інформації слідує - якщо виникла необхідність купити вогнестійку шафу, яка захищає паперові носії інформації від пожежі, необхідно переконатися, що вона пройшла необхідні випробування і сертифікована. Інформація про клас вогнестійкості вказується в паспорті шафи - сейфа, сертифікаті відповідності та на металевій табличці, розташованій на внутрішній стороні дверей протипожежної шафи. Там же вказується номер стандарту ДСТУ EN 1047 - 1, відповідно до якого проводилися випробування і сертифікація продукції.

    Як визначають зламостійкість шаф

    Опір вогнестійких шаф - сейфів злому оцінюється за допомогою випробувань з послідуючою сертифікацією серійного виробництва на відповідність Стандарту Євросоюзу ДСТУ EN 14450:2018. Під час випробувань визначається, як конкретний зразок протидіє різним інструментам. У процесі сертифікації виконується перевірка можливості виробника серійно випускати вогнетривкі шафи - сейфи, із зламостійкими характеристиками, які відповідають випробуваному зразку.

    Під час випробувань шафа - сейф знищується. Робиться це мінімум двома способами:

    • в стінках виконуються тестові отвори заданого стандартом розміру;
    • двері вогнестійкої шафи виламують з корпусу на кут не менше 30 градусів.

    При випробуваннях використовуються передбачені стандартом інструменти для злому. Кожному інструменту стандартом присвоєні чисельні коефіцієнти. При випробуваннях вимірюється час використання кожного інструмента від моменту торкання поверхні, до відриву від неї. Далі за формулою, яка враховує коефіцієнти інструментів і час їх використання, визначається клас опору злому вогнестійкої шафи - сейфа. Вибір методики випробувань входить в компетенцію випробувальної лабораторії. Фахівці вивчають креслення шафи та визначають найбільш ефективний метод її злому.

    Інформація про клас зламостійкості вказується одночасно в трьох документах - паспорті вогнестійкої шафи - сейфа, сертифікаті відповідності та металевій табличці на внутрішній стороні дверей. Там же вказується номер стандарту ДСТУ EN 14450:2018, відповідно до якого проводилися випробування і сертифікація продукції.

    Якщо розглядати вогнезламостійкі шафи, представлені в даному розділі сайту, всі моделі GRIFFON FSL мають сертифікат відповідності класу S2 по ДСТУ EN 14450:2018. Це вищий клас зламостійкості, який може бути присвоєно шафам для документів.

    Діючі законодавства Євросоюзу та України розглядають процес сертифікації зламостійких характеристик архівних шаф як добровільний. Він може бути замінений на декларацію виробника, якщо його технічний потенціал дозволяє самостійно виконати оцінку захисних властивостей. Виходячи з цього, можна аргументовано стверджувати, що захисні властивості вогнестійких шаф - сейфів VALBERG BRANDMAUER BM, випущених в Євросоюзі, не поступаються вітчизняним вогнезламостійк шафам - сейфам GRIFFON FSL.

    Декоративне оздоблення вогнезламостійких шаф-сейфів

    До декоративного покриття офісних меблів пред'являються дуже високі вимоги. Воно повинно забезпечити естетичний зовнішній вигляд і захист поверхні сейф - шаф від пошкоджень та стирання. Кращим варіантом є порошкове полімерне покриття. Воно набуває особливої міцності, якщо перед нанесенням порошку, поверхня металу вогнезламостійкої шафи піддалася процесу фосфатування. Найбільш яскравим прикладом продукції з високою якістю захисного декоративного покриття є вогнестійкі шафи - сейфи VALBERG BRANDMAUER BM.

    Автор:

    Генеральный директор ТОВ "БАНКСПЕЦЗАХИСТ"
    Фридлянд Сергей Михайлович

  • Файлові вогнестійкі шафи GRIFFON

    Файлові вогнестійкі шафи VALBERG FRF

    Файловіе вогнестійкі шафи VALBERG FRF – одні з найцікавіших та конструктивно складних моделей металевих меблів, що мають високі захисні властивості. Вони об'єднують в собі кращі протипожежні характеристики вогнестійких сейфів та металевих файлових шаф для документів формату А4.

    Як визначають вогнестійкість файлових шаф

    Вогнестійкість файлових шаф визначається за результатами випробувань з наступною сертифікацією серійної продукції на відповідність вимогам стандарту Євросоюзу ДСТУ EN 1047 - 1. Під час випробувань оцінюється, як конкретний зразок протидіє небезпечним факторам пожежі. Процес сертифікації спрямований на перевірку можливості виробника серійно випускати вогнетривкі металеві шафи для зберігання, з характеристиками відповідними випробуваного зразка.

    Під час випробувань протипожежна шафа проходить через складний набір випробувань небезпечними факторами пожежі:

    - поступовий нагрів файлової картотеки з зовнішньої сторони по температурному графіку пожежі з вимірюванням температури всередині неї

    - повторне нагрівання файлового шафи з подальшим різким охолодженням водою з перевіркою його стану після цих впливів - імітація гасіння пожежі

    - падіння нагрітого вогнестійкої файлової шафи з тестової висоти з оцінкою його працездатності після цього - імітація обвалення перекриття під час пожежі.

    Робиться це з застосуванням спеціальних печей та випробувальних стендів. Для вимірювання температури в середині вогнестійкої картотеки встановлюються датчики температури. Основним чисельним критерієм, який визначається при випробуваннях, є часовий інтервал, протягом якого температура всередині вогнестійкого файлового шафи не перевищила значення температури 170 °С (при більш високих температурах папір починає жовтіти та згортатися). Таким чином, за результатами випробувань вогнестійкій файловій картотеці присвоюється клас вогнестійкості Р (для зберігання паперів). У позначення також входять числа, які означають період часу, виражений в хвилинах, протягом якого сейф відповідає умовам безпечного зберігання вмісту. Файлові вогнестійкі шафи VALBERG FRF мають клас вогнестійкості 60Р. Це означає, що в разі пожежі протягом 60 хвилин температура всередині вогнетривкою картотеки не перевищить 170 °С і, отже, його можна застосовувати для зберігання паперових документів.

    Висновок з усього сказаного вище цілком однозначний - якщо виникла необхідність купити вогнестійкий файловий шафа, який захищає вміст від пожежі, перш за все, необхідно переконатися, що він пройшов необхідні випробування. Інформація про клас вогнестійкості вказується в трьох документах - паспорті вогнетривкого файлового шафи, сертифікаті відповідності та на металевій табличці на самій файловій шафі. Там же вказується номер стандарту ДСТУ EN 1047 - 1, відповідно до якого проводилися випробування та сертифікація продукції.

    Навіщо потрібні файлові шафи

    Велика частина діловодства побудована на обігу документів на папері формату А4. За статистикою, 30% робочого часу співробітників офісів витрачається на пошук необхідних документів. Ще більше часу втрачається у разі необхідності відновлення згорілих, втрачених або вкрадених документів. Шафи вогнестійкі файлові - це унікальне поєднання надійності та зручності зберігання документів з їх архівацією та обробкою. У картотечних вогнетривких шафах документи зберігаються в підвісних файлових папках, які забезпечують швидкий доступ до вмісту згідно класифікаторів. Досвідчені користувачі розставляють пластикові класифікатори на підвісних папках зі зміщенням один щодо одного, для того, щоб вони охоплювалися одним поглядом на всю глибину шухляди.

    Крім зручності організації документообігу, файлові вогнестійкі картотеки забезпечують безпеку зберігання документів формату А4 в разі пожежі. Вони так само мають непогані захисні властивості проти крадіжки зі зламом.

    Протипожежні шафи картотечні можуть комплектуватися різною кількістю висувних ящиків - від двох до чотирьох штук.

    Замикання висувних ящиків файлових вогнестійких картотечних шаф VALBERG FRF виконується за допомогою ключових замків. Є моделі шаф VALBERG FRF з центральним замком (один замок закриває відразу усі ящики), є моделі, вогнестійких картотек в яких закривається кожен ящик окремо.

    Для захисту вогнестійких файлових шаф від перекидання, їх конструкція передбачає блокувальний механізм, який дозволяє висувати одночасно не більше одного ящика.

    Важливим елементом шаф VALBERG FRF є направляючі висувних ящиків, які повністю висувають ящики з корпусу файлового шафи. Це забезпечує повний доступ до документів. Направляючі шаф VALBERG FRF витримують високе навантаження - 40 кг на кожен ящик.

    Вогнестійкі картотечні шафи завжди мають зварну не розбірну конструкцію.

    До декоративного покриття файлових шаф пред'являються дуже високі вимоги. Воно повинно забезпечити естетичний зовнішній вигляд та захист поверхні картотек від пошкоджень і стирання. Кращим варіантом є порошкове полімерне покриття. Воно набуває особливої міцності, якщо перед нанесенням порошку, поверхня металу файлових шаф піддалася процесу фосфатування. Найбільш яскравим прикладом продукції з таким захисним покриттям є картотечні файлові шафи моделі VALBERG FRF.

    Купити вогнестійкі файлові шафи по ціні від виробника можна в нашому інтернет-магазині pod-zamkom.com.ua або за адресою м. Київ, вул. Дяченко 20-б, оф. 149 (Бортничі).

на сторінку
Показані 49 - 72 із 113 пунктів
ТОП